Jan Stap Film

Jan Stap

E-mailadres: info@janstap.nl

Website: www.janstap.nl

Ruim tien jaar geleden ontdekte Jan Stap dat het medium film erg effectief kan zijn om doelen beter te bereiken, bijvoorbeeld bij de introductie van nieuw beleid of een nieuwe manier van werken. Het lukt hem zelfs om besluitvormingsprocessen positief te beïnvloeden, bijvoorbeeld bij een aanvraag van een bouwvergunning waar in eerste instantie de gemeente radicaal tegen was. Na het zien van zijn film werd de bouwvergunning alsnog verleend.

Hij maakte onder andere films voor het bedrijfsleven, Rijkswaterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport en de internationale organisaties IMPEL en TISPOL. Maar ook dichter bij huis: gemeente Leiden, Rijnwoude en wijkvereniging Tussen de Rijnen zijn blij met zijn films.

Jan Stap onderscheidt zich van andere filmmakers door niet alleen maar een film te produceren, maar zich zo in te leven in het onderwerp, dat die film perfect aansluit bij de behoefte. Eigenlijk draait om één vaardigheid: goed luisteren. Om antwoord te krijgen op vragen als: Waar gaat het om? Wat wil men bereiken? Wie moeten daarvoor aangesproken worden? Welke obstakels zijn er te verwachten? Alleen dan gaat de film echt werken, is de overtuiging van Jan Stap.

« naar overzicht B4 leden